vrijdag 18 juli 2008

uitvoering !

ondanks dat het uitgerekend gisteren wel ging degelijk regenen, bleven wij toch volharden en het kwam ervan.

zeker de tweede uitvoering maakte haar beloftes waar: de dansers begonnen op de natte metalen vloer van het plein, kwamen bij elkaar, en ... gingen gezamenlijk op de grond de vochtigheid in, deels hurkend, deels liggend.

toen het ook nog hard begon te regenen was het compleet, maar dat deerde de dansers niet, in tegendeel (ook de fonteinen gingen vrolijk door met spuiten...) er kwam een hele leuke processie langs de lampen en zij eindigden met een groepsimprovisatie voor vier, waarbij ze in een prachtige groepsformatie verstild ophielden.

zoals eerder gezegd, was C gemaakt in de geest van "Energy Changes" uit 1971, van de grote Amerikaanse choreografe Elaine Summers. ik ben er trots op dat het mogelijk was om even een sfeer van het bijzondere werk van deze grande dame van de experimentele dans te mogen proeven op het Schouwburgplein in hartje Rotjeknor. dankbaar respect ook aan de Nederlandse nieuwe dans-pionier Pauline de Groot voor al haar werk dat mede heeft bijgedragen tot wat er gisteren mogelijk werd gemaakt. tenslotte wil ik even wijzen op Mary O'Donnell-Fulkerson en mijn docenten bij Dance Unlimited Arnhem die mij hielpen te formuleren wat ik wil als choreograaf in deze huidige globale samenleving.

van mijn kant een groot en hartelijk bedankt aan de dansers voor hun enorme inzet op alle twee dagen, hetzelfde voor de filmer en fotograaf, de vrijwillige helpers, Café Floor waar we onverwacht onze spullen naar afloop even mochten stallen om gezellig na te praten, Dansateliers voor hun gastvrijheid, Gemeente Rotterdam dienst Kunst & Cultuur, de privé- sponsoren, en vooral ook alle gasten die de moeite hadden genomen om ondanks de regen te komen kijken.

>> nu is het aan het publiek:
laat je reacties hier achter (click op 'commentaar' beneden dit stukje) deel je foto's of zelfs video's van een van de twee dagen.

Thomas Körtvélyessy

Geen opmerkingen: